دستگاههای شنوایی انتقال استخوانی
دستگاههای شنوایی انتقال استخوانی چگونه کار میکنند؟
دستگاه شنوایی انتقال استخوانی (که معمولاً بهعنوان BAHA نیز شناخته میشود) با انتقال ارتعاشات صوتی از طریق استخوان کار میکند.
پردازنده صوتی، صدای دریافتشده توسط میکروفون خود را به ارتعاش تبدیل میکند، سپس ارتعاشات را از طریق استخوانهای جمجمه به حلزون گوش داخلی منتقل میکند و گوش داخلی این ارتعاشات (صدا) را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند که مغز بهصورت صدا تفسیر و درک میکند؛ بنابراین دستگاه شنوایی انتقال استخوانی به فرد اجازه میدهد صداهایی را بشنود که نمیتواند به روش معمول از گوش، یعنی از مسیر گوش خارجی و میانی، عبور کنند.
سه نوع دستگاه شنوایی انتقال استخوانی شنوایی وجود دارد:
- کاشتهای شنوایی انتقال استخوانی (اتصال از طریق پوست، کاشت از طریق جراحی)
- کاشتهای شنوایی انتقال استخوانی (آهنربا زیر پوست، کاشت از طریق جراحی)
- سمعکهای هدایت استخوانی (سربند نرم، بدون جراحی)
کاشت شنوایی انتقال استخوانی بهطور دائم استفاده میشود و برای کاشت بخشی از دستگاه، یک یا دو عمل جراحی انجام میگردد.
اگر انتظار میرود که شنوایی کودک با گذشت زمان بهبود یابد، دستگاه انتقال استخوانی و یا پردازنده صوتی کاشت انتقال استخوانی، که روی سربند قرار میگیرد، میتواند توسط کودک بهطور موقت استفاده شود. همچنین اگر توصیه میشود کودک جراحی نکند، میتواند بهطور دائم از آن استفاده کند.
چرا فرزند من به دستگاه شنوایی انتقال استخوانی نیاز دارد؟
گوش داخلی ارتعاشات صدا را از دو طریق مختلف دریافت میکند: از طریق مجرای گوش، پرده گوش و گوش میانی (هدایت هوایی) و همچنین از طریق استخوان جمجمه (هدایت استخوانی).
سمعکهای مرسوم با استفاده از هدایت هوایی کار میکنند، اما به دلایلی، برخی از کودکان کم شنوا نمیتوانند سمعکهای مرسوم را استفاده کنند. دستگاههای شنوایی انتقال استخوانی به دلیل نوع کم شنوایی که دارند، برای آنها بهتر کار میکند.
آیا دستگاه شنوایی انتقال استخوانی به فرزند من کمک میکند؟
اگر فرزند شما کم شنوایی انتقالی دارد و استفاده از سمعک برای او سودمند نیست، دستگاه انتقال استخوانی ممکن است گزینه مناسبی باشد.
دستگاه انتقال استخوانی برای کودکانی مفید است که ممکن است کم شنوایی انتقالی دائمی یا طولانی مدت داشته باشند، ازجمله:
- میکروشیا (ناهنجاری در قسمت خارجی گوش) و آترزی (عدم وجود مجرای گوش)، به این معنی که این افراد نمیتوانند از سمعکهای مرسوم استفاده کنند.
- سندرمهای مادرزادی، مثلا سندرم داون، تریچر کالینز (Treacher Collins) و گلدنهار (Goldenhar)
- مشکلات گوش میانی
- کم شنوایی آمیخته، ترکیبی از کم شنوایی حسیعصبی (SNHL) و کم شنوایی انتقالی (CHL)
- ناشنواییدائمی که فقط یک گوش را تحت تأثیر قرار دهد (ناشنوایی یکطرفه)
دستگاه انتقال استخوانی ممکن است برای کودکانی که دارای موارد زیر هستند نیز در نظر گرفته شود:
- پارگی پرده گوش
- گوش چسبناک (glue ear)
- عفونت مکرر گوش (همراه با ترشح از گوش) که مانع استفاده کودک از قالب سمعک میشود و بنابراین نمیتواند از سمعکهای مرسوم بهطور مداوم استفاده کند.
چگونه بفهمم آیا برای فرزند من مناسب هستند یا خیر؟
کلینیک شنوایی باید ارزیابی کاملی از شنوایی فرزندتان، شامل تست هدایت استخوانی، انجام دهد. بسته به نتایج، سمعک مناسب برای کودک شما، برای مدت حداقل چهار هفته، تنظیم میشود.
اگر سمعک برای فرزند شما سودمند نباشد و کودک معیارهای تعیینشده توسط شرکتهای تولیدکننده کاشتهای شنوایی انتقال استخوانی را داشته باشد، به شما این امکان داده میشود تا برای ارزیابی بیشتر برای کاشت انتقال استخوانی، به بخش کاشت شنوایی (Hearing Implant) ارجاع داده شوید.
داشتن کاشت شنوایی انتفال استخوانی به معنی مراقبت و تعهد مادامالعمر توسط خود شما، فرزندتان و بخش کاشت شنوایی خواهد بود. مهم است که شما تمام اطلاعات لازم جهت تصمیمگیری آگاهانه را در اختیار داشته باشید.
ملاقات با سایر کاربران کاشت شنوایی انتقال استخوانی
بهعنوان بخشی از ارزیابی، سرویس کاشت شنوایی اطلاعاتی راجع به گروههای پشتیبانی ارائه میدهد و به شما این امکان را میدهد تا با سایر خانوادهها و فرزندشان ملاقات کنید:
- هم سن کودک شماست و از کاشت انتقال استخوانی استفاده میکند.
- هنگام کاشت، در سن و در مرحله رشدی مشابه فرزند شما بوده است.
- میزان کم شنوایی او مانند کم شنوایی فرزند شما بوده است.
ملاقات با خانوادههای دیگر این امکان را برای شما و فرزندتان فراهم میکند که با آنها درباره تجربیاتشان از کاشت انتقال استخوانی صحبت کنید و همچنین سوالات خود را از آنها بپرسید.
این جلسه در پاسخ به سوالات شما و کمک به شما در تصمیمگیری درباره مناسب بودن یا نبودن کاشت شنوایی انتقال استخوانی برای فرزند شما بسیار ارزشمند خواهد بود.