دستگاه‌های کمک شنوایی

قیمت سمعک

اگر به‌تازگی دچار کم شنوایی شده‌اید، ممکن است برای بهبود شنوایی خود قصد خرید سمعک داشته باشید.

وقتی شما درباره قیمت سمعک، خرید سمعک، تقویت‌کننده شنوایی و این‌که از کجا سمعک بخرم در اینترنت جستجو می‌کنید، اطلاعات بسیاری وجود دارد که می‌تواند شما را گمراه کند و ایده‌های غلطی به شما بدهد. مهم است که هنگام خرید سمعک به تبلیغات و وعده راه‌حل‌های آماده و آسان توجه نکنید.

خرید سمعک با دیگر دستگاه‌های الکترونیک و حتی با سایر وسایل پزشکی بسیار متفاوت است. بنابراین، در این مقاله درباره دیگر دستگاه‌های تقویت‌کننده شنوایی، قیمت سمعک، خرید سمعک، کمک هزینه سمعک بیمه‌ها و این‌که چه فردی سمعک را باید برای شما تجویز ‌کند، صحبت می‌کنیم.

پیش از این‌که هر نوع تصمیمی درباره سلامت شنوایی خود بگیرید، باید برای ارزیابی شنوایی به شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) مراجعه کنید. حتی اگر این واقعیت را بدانید که مبتلا به کم شنوایی هستید، تست شنوایی‌سنجی و سایر ارزیابی‌ها می‌تواند تعیین کند که چه نوع کم شنوایی دارید، شدت (میزان) آن چقدر است، آیا نیاز به درمان دارویی یا جراحی دارید یا باید سمعک استفاده کنید.

اگر تصمیم بگیرید سمعک تهیه کنید، شنوایی‌شناس از نتیجه تست شنوایی‌سنجی (ادیوگرام) برای تعیین این‌که کدام نوع سمعک برای شما مفید است و همچنین برای تنظیم سمعک از آن استفاده می‌کند.

مقاله مرتبط
بهترین سمعک

تفاوت سمعک با دیگر دستگاه‌های تقویت‌کننده‌ شنوایی

پیش از این‌که سراغ سمعک برویم باید مفهوم دستگاه‌های تقویت‌کننده صدای شخصی (PSAP) موردتوجه قرار گیرد. برخلاف اسم‌شان، تقویت‌کننده‌های صدای شخصی سمعک‌های ارزان نیستند. این نام‌گذاری غلطی است که باعث می‌شود بسیاری از افراد کم شنوا تصمیم‌های غیرایمن درمورد شنوایی خود بگیرند.

سمعک برای افرادی که از کم شنوایی رنج می‌برند طراحی شده است، در حالی‌ که هر کسی می‌تواند از تقویت‌کننده‌ها استفاده کند. تقویت‌کننده‌ها بدون در نظر گرفتن بلندی و نوع صدا، همه اصوات را تقویت می‌کنند.

تقویت‌کننده‌های صدای شخصی می‌تواند برای کسانی که مایل به شنیدن آواز پرندگان یا صداهای دور هستند مفید باشد، اما اگر به‌طور منظم استفاده شوند می‌تواند آسیب جدی برای شنوایی شما به دنبال داشته باشد. با توجه به این‌که تقویت‌کننده‌ها تمام صداها را تقویت می‌کنند، می‌توانند مانند استفاده مداوم از هندزفری باشند و هر صدا و نویزی را که می‌شنوید افزایش دهند.

کم شنوایی حسی‌عصبی معمولا ناشی از در معرض نویز قرار گرفتن است و استفاده از تقویت‌کننده‌ها می‌تواند با قرار دادن فرد در معرض سروصدای زیاد، کم شنوایی را بدتر کند. اگر اکنون کسی از کم شنوایی رنج می‌برد، تقویت‌کننده مشکل را تشدید می‌کند، نه این‌که آن را حل کند.

با این‌ حال، برخی‌ از افراد تقویت‌کننده‌های شنوایی را به‌جای سمعک «ارزان» تبلیغ می‌کنند و ادعا می‌کنند که این دو هدف مشابهی دارند. اما این امر خلاف واقع است.

سمعک‌ها دستگاه‌های خیلی پیشرفته‌ای هستند که کمک می‌کنند افراد کم شنوا صداهای گفتاری را بهتر بشنوند و همچنین وزوز گوش را کاهش می‌دهند، اما تقویت‌کننده‌ها فقط صدای دنیای اطراف شما را زیاد می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که تقویت‌کننده‌ها در بهترین حالت باعث اتلاف پول و در بدترین حالت منجر به بدترشدن کم شنوایی شما شوند.

اگر می‌خواهید برای سلامت شنوایی خود سرمایه‌گذاری کنید، فقط با شنوایی‌شناس مشورت کنید و عاقلانه تصمیم بگیرید.

هنگامی که سلول‌های مویی در گوش داخلی از بین می‌روند، دیگر نمی‌توان آن‌ها را بازگرداند، اما سمعک‌ها با بلندتر و قابل فهم‌تر کردن صداها می‌توانند توانایی شنیدن شما را به‌طور قابل‌توجهی بهبود بخشند.

سمعک‌ها دارای یک یا دو میکروفون برای دریافت صدا، تقویت‌کننده پیشرفته (مانند کامپیوتر) برای بلندتر کردن صدا و بلندگو (رسیور) برای فرستادن صدا به مجرای گوش هستند. در سمعک‌های دیجیتال میکروفون‌ها صدا را به تراشه کامپیوتری منتقل می‌کنند که بلندی صدا را تنظیم می‌کند و فرکانس‌های صوتی مورد نیاز برای کمک به بهبود شنوایی را تقویت می‌کند.

شنوایی‌شناس می‌تواند سمعک دیجیتال را برای فیلتر کردن صدای باد و نویزهای پس‌زمینه و همچنین تنظیم دقیق سمعک مطابق با الگوی خاص کم شنوایی شما بر اساس ادیوگرام تنظیم و برنامه‌ریزی کند. مدل‌های پیشرفته‌تر به‌صورت بی‌سیم به تلفن هوشمند شما متصل می‌شوند و این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که با استفاده از اپلیکیشن تلفن همراه خود تماس بگیرید، صدای مخاطب را مانند هندزفری از سمعک‌های خود بشنوید و حتی تاحدی تنظیمات سمعک خود را تغییر دهید.

قیمت سمعک

هزینه سمعک چقدر است؟ در ادامه این مقاله درباره قیمت سمعک، هزینه شامل چه مواردی می‌شود و این‌که چگونه سرمایه‌گذاری برای شنوایی بهتر می‌تواند زندگی شما را تغییر دهد، صحبت می‌کنیم.

هزینه پرداختی معمولا به سطح تکنولوژی سمعک و سطح خدمات ارائه شده بستگی دارد. در تجویز سمعک‌، ارزان‌ترین گزینه همیشه بهترین گزینه نیست؛ گران‌ترین سمعک هم لزوما بهترین سمعک نخواهد بود.

قیمت سمعک معمولا شامل دستگاه سمعک، تست شنوایی، مشاوره، قالب‌گیری از گوش، تنظیمات اولیه و کلیه تنظیمات و خدمات بعدی، و گارانتی است که می‌تواند از یک یا دو سال باشد. این ضمانت اغلب کلیه تعمیرات را شامل می‌شود. برخی از مراکز برای شروع کار نیز چند حلقه باتری سمعک نیز در اختیار شما قرار می‌دهند.

مقاله مرتبط
سمعک‌ نامرئی؛ آیا برای شما مناسب است؟

عوامل مهم در قیمت سمعک‌ها

عوامل اصلی که در قیمت خرید سمعک تاثیر می‌گذارند، سطح تکنولوژی و ویژگی‌های سمعک است. همان‌طور که در بیشتر دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی صدق می‌کند، پیچیدگی تکنولوژی با گذشت زمان هزینه کمتری پیدا می‌کند و قطعا این امر در تجارت سمعک اتفاق افتاده است.

سطح تکنولوژی

سمعک‌های دیجیتال از نظر سطح تکنولوژی به‌طور کلی به چهار سطح تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • پایه (Basic)
  • متوسط (Mid-Range)
  • پیشرفته (Advanced)
  • عالی (Premium)

ویژگی‌های سمعک

سمعک‌ها از لحاظ فنی بسیار پیشرفته‌تر از حتی یک دهه پیش هستند. برخی از سمعک‌های امروزی مانند هدست تلفن‌های هوشمند (هندزفری) عمل می‌کنند. می‌توانید صدای موبایل یا پادکست را در سمعک‌های خود بشنوید و حتی معیارهای سلامتی را ردیابی کنید.

این ویژگی‌های پیشرفته بسیار خوب هستند، اما هزینه سمعک را افزایش می‌دهند. با انتخاب ویژگی‌های مورد نیاز خود و نه ویژگی‌های اضافی می‌توانید پول خود را پس‌انداز کنید.

بیشتر سمعک‌ها ترکیبی از ویژگی‌های محبوب زیر را دارند:

  • کانال‌های متعدد (Multiple channels) برای تنظیم میزان تقویت فرکانس‌های خاص، مانند صداهای زیر (فرکانس‌های بالا) یا بم (فرکانس‌های پایین)، بر اساس نوع خاص کم شنوایی شما.
  • جهت‌داری (Directionality) که از چندین میکروفون جهت‌دار برای تمرکز بر صدای افرادی که با شما صحبت می‌کنند، استفاده می‌کند.
  • تقویت گفتار (Speech enhancement) برای تقویت کلمات گفتاری هنگام گفت‌وگو با دیگران، تماشای تلویزیونی و دیگر منابع صوتی.
  • حذف فیدبک (Feedback suppression) برای از بین بردن سوت سمعک و صداهایی که گاهی‌اوقات دوباره تقویت می‌شوند.
  • کاهش صدای باد (Wind suppression) برای کاهش خودکار بلندی صدای باد هنگام فعالیت کاربران در فضای باز.
  • بلوتوث (Bluetooth) برای شنیدن بهتر تماس‌های تلفنی، صدای تلویزیون و صدای دیگر دستگاه‌های بلوتوث‌دار.
  • باتری‌های شارژی (Rechargeable batteries) که حداکثر 16 ساعت استفاده را فراهم می‌کنند و نیازی به باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف ندارند.

در حالی‌ که قیمت کلی سمعک‌ها ثابت مانده است (در سطح جهانی)، تکنولوژی که می‌توانید با این هزینه به‌دست آورید، اکنون به مراتب بیشتر از دو سال قبل است. آنچه روزگاری از پیشرفته‌ترین سمعک‌ها به حساب می‌آمد، اکنون تکنولوژی پایه در نظر گرفته می‌شود.

تمام تولیدکنندگان سمعک در تلاشند تا دستگاه‌هایی ارائه دهند که نیاز بیماران و بودجه آن‌ها را برآورده کند. به این منظور، تقریبا هر خط تولید از چندین سطح عملکرد یا هزینه تشکیل شده است. به عبارت دیگر، تمام تولیدکنندگان هم سمعک‌ با سطح تکنولوژی پایه (قیمت کمتر) و هم سمعک‌ با سطح تکنولوژی پیشرفته‌ (قیمت بالاتر) تولید می‌کنند.

پیشرفته‌ترین سطح شامل جدیدترین و بهترین ویژگی‌ها نظیر پیشرفته‌ترین مدار کاهش نویز و قابلیت‌های بی‌سیم است. سطوح عملکردی پایین‌تر دارای ویژگی‌های کمتر و ساده‌تر خواهد بود.

برخی از هزینه‌های تولید سمعک مربوط به بخش تحقیق و توسعه (R&D) تولیدکنندگان است. این تحقیقات برای ادامه پیشرفت در تکنولوژی سمعک‌ها لازم است. هرسال صدها میلیون دلار توسط صنعت جهت بهبود عملکرد این دستگاه‌ها هزینه می‌شود. این سرمایه‌گذاری‌ها منجر به تولید سمعک‌هایی شده است که بهتر به مردم کمک می‌کنند.

شنوایی‌شناسان معتقدند که کیفیت محصولات بیشتر تولیدکنندگان معروف خوب است، اما برخی از برندها با توجه به نوع و میزان کم شنوایی شما ممکن است از دیگر برندها بهتر باشند.

مهم است به شنوایی‌شناسی مراجعه کنید که محصولات تولیدکنندگان مختلف را تجویز می‌کند و نه فقط یک برند خاص. اگر شنوایی‌شناسی فقط محصولات یک برند خاص را تجویز می‌کند، معمولا موظف است فقط آنچه را كه آن برند خاص ارائه می‌دهد، بفروشد كه همیشه به نفع شما نیست.

کم شنوایی شما همانند اثر انگشت، منحصربه‌فرد است. همچنین شکل و اندازه مجرای گوش، سبک زندگی و نیازهای شنوایی شما با دیگران متفاوت است. شنوایی‌شناس می‌تواند مشکل منحصربه‌فرد شنوایی شما را تشخیص دهد و گزینه‌های درمانی مناسب را ارائه دهد.

برترین تولیدکنندگان صنعت سمعک عبارت‌اند از:

  • اتیکن
  • فوناک
  • ریساند
  • فیلیپس
  • استارکی
  • ویدکس

قیمت سمعک بر اساس سطح تکنولوژی، تعداد ویژگی‌های سمعک و پرادزشگر به‌کار رفته انواع برندهای معروف تاحدی با هم متفاوت است. این تفاوت به علت کیفیت متفاوت محصولاتی است که انواع برندها عرضه می‌کنند.

  • سطح تکنولوژی پایه: ۲ تا ۴ میلیون تومان
  • سطح تکنولوژی متوسط: ۴/۵ تا ۶/۵ میلیون تومان
  • سطح تکنولوژی پیشرفته: ۷ تا ۹ میلیون تومان
  • سطح تکنولوژی عالی: ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان
مقاله مرتبط
انواع سمعک

خرید سمعک

اگر برای اولین بار قصد خرید سمعک دارید، ممکن است انتخاب سمعک تاحدی گیج‌کننده باشد، به‌دلیل این‌که بیش از 1000 مدل با قیمت‌های مختلف در دسترس است. حتی در یک برند، انواع مختلفی از یک مدل ممکن است وجود داشته باشد. تنوع، مقایسه مدل‌ها و برندها ممکن است بسیار چالش‌برانگیز باشد.

سمعک مناسب برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله نوع و شدت کم شنوایی، سبک زندگی و مهارت دست و انگشتان شما.

سمعکی که یکی از دوستان شما استفاده می‌کند و از آن رضایت کامل دارد، ممکن است برای شما کارایی نداشته باشد، حتی اگر هردو ادیوگرام تقریبا یکسان داشته باشید (نموداری که نوع و میزان کم شنوایی را برای صداهایی با فرکانس کم، متوسط و زیاد نشان می‌دهد).

به همین دلیل هیچ سمعکی، بهترین و مناسب‌ترین سمعک برای همه نیست. برخی ممکن است تنوع گسترده سمعک‌ها را ناامیدکننده بدانند، اما این در واقع به این معناست که فرصت‌های بیشتری برای یافتن بهترین سمعک برای شما وجود دارد. با کمک شنوایی‌شناس با تجربه در زمینه تجویز سمعک می‌توانید انتخاب‌های خود را محدود کنید و شروع به تصمیم‌گیری کنید که  کدام سمعک مناسب شماست.

همیشه در نظر داشته باشید، سمعک‌ها هرگز نویز پس‌زمینه را به‌طور کامل از بین نمی‌برند و به شما امکان نمی‌دهند که فقط صدای فرد یا افرادی که در حال صحبت کردن هستند را بشنوید. به عبارتی «سمعک، توانایی شنیدن را مجددا برای افراد فراهم می‌کند، اما به دلیل نحوه پردازش صدا، شنوایی طبیعی را بازیابی نخواهد کرد.»

از کجا سمعک بخرم

برخی از افراد وقتی متوجه می‌شوند در شنیدن مشکل دارند، به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می‌کنند. سپس  متخصص گوش و حلق و بینی آن‌ها را به شنوایی‌شناس ارجاع می‌دهد. برخی هم مستقیم به شنوایی‌شناس مراجعه می‌کنند.

پزشک متخصص گوش و حلق و بینی می‌تواند تشخیص دهد آیا شما ممکن است مشکل پزشکی زمینه‌ای (مانند عفونت باکتریایی، جرم گوش تجمع‌یافته یا سایر بیماری‌ها مربوط به گوش) داشته باشید که باعث کم شنوایی شما شده باشد یا نه.

اگر نیاز به درمان پزشکی نداشته باشید، شنوایی‌شناس تست‌هایی را برای ارزیابی نوع و شدت کم شنوایی شما انجام می‌دهد. سپس توانایی درک گفتار در موقعیت‌های مختلف، نیازهای شنیداری شما و موارد دیگر را برای تجویز سمعک مناسب ارزیابی می‌کند. تکنولوژی‌های کمک شنوایی بسیاری وجود دارد، بنابراین مهم است که همگام با شنوایی‌شناس خود پیش بروید تا تصمیم بگیرید که بهترین گزینه‌ها برای شما کدام است.

همه شنوایی‌شناسان می‌توانند نیازهای شنیداری شما را ارزیابی کرده و سمعک را برای شما تجویز و تنظیم کنند، اما تجربه و مهارت‌های آن‌ها به‌طور قابل‌توجهی با هم متفاوت است. هنگام مراجعه به شنوایی‌شناس موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • شنوایی‌شناس ارائه‌دهنده سمعک باید ساعات کاری مناسبی داشته باشد، به عبارتی به جز ایام تعطیل هر روز (صبح یا عصر) در دسترس باشد. خدمات پس از تجویز را بدون نوبت‌دهی قبلی ارائه دهد و برنامه‌ریزی برای قرار ملاقات با ایشان به‌سادگی و سریع امکان‌پذیر باشد.
  • باید هنگام مشاوره یادداشت‌‌برداری کنید و یکی از اعضای خانواده، همسر یا دوست‌تان را همراه خود بیاورید و از او بخواهید نکاتی را که شنوایی‌شناس شما در طول جلسه مشاوره بیان می‌کند، بنویسد.
  • ارائه‌دهنده سمعک باید در مورد عوارض کم شنوایی و تاثیر کم شنوایی در سبک زندگی و روابط شما و چگونگی مدیریت بهتر موقعیت‌های دشوار شنیداری صحبت کند. مشاوره باید چالش‌هایی را که شما در شنیدن صدای تلفن، تلویزیون یا سایر دستگاه‌های ارتباطی تجربه می‌کنید، شامل شود.
  • ارائه‌دهنده خدمات باید از مهارت دست و انگشتان و وضعیت بینایی شما سوال کند، زیرا این موارد می‌توانند بر توانایی شما در استفاده موفقیت‌آمیز از سمعک تاثیر بگذارند. شنوایی‌شناس باید درمورد انتظارات واقع‌بینانه از سمعک بحث کند و درمورد سبک زندگی شما سوال کند که می‌تواند در انتخاب سبک و ویژگی‌های پیشنهادی برای شما تاثیر بگذارد.
  • کلینیک شنوایی و سمعک باید ابتدا در اتاقک اکوستیک تست شنوایی‌سنجی برای شما انجام دهد و نسخه‌ای از نتایج تست شنوایی را به شما ارائه دهد.
  • پس از تجویز، ارائه‌دهنده سمعک باید بررسی کند که سمعک‌ها به‌طور موثری برای شما کار می‌کنند یا نه. اگر مشکلی در قالب سمعک یا تنظیم سمعک است، باید توسط فرد ارائه‌دهنده سمعک برطرف شود.
  • سالانه برای تنظیم سمعک و همچنین کسب اطلاعات در مورد تکنولوژی‌های جدید مراجعه کنید و بپرسید آیا ممکن است سمعک‌تان به‌روزرسانی شود تا از مزایای پیشرفت‌ها استفاده کنید یا نه.
  • اگر فکر می‌کنید که سمعک‌های شما مفید نیستند یا استفاده از آن‌ها دشوار است، برای تنظیم مجدد، راهنمایی‌ها بیشتر و راهکارهایی درمورد نحوه مدیریت بهتر آن‌ها مراجعه کنید.

نکاتی درباره خرید سمعک

برخی از افراد پس از پی بردن به کم شنوایی‌شان، برای خرید سمعک زود اقدام می‌کنند، اما برخی دو سال یا بیشتر صبر می‌کنند. اگر به سمعک نیاز دارید، اما نگران هزینه آن هستید، این نکات می‌تواند شما را به راه‌حل‌های مقرون به صرفه راهنمایی کند.

1. بیمه خود را بررسی کنید. بیشتر بیمه‌ها سمعک را پوشش می‌دهند و کمک هزینه سمعک را پرداخت می‎‌کنند. ابتدا از بیمه خود درباره میزان کمک هزینه سمعک و شرایط پرداخت آن اطلاعات کسب کنید.

2. از جای معتبر خرید کنید. اطمینان حاصل کنید که درصورت عدم رضایت، ارائه‌دهنده سمعک به شما امکان می‌دهد سمعک‌های خود را پس دهید و بیشتر پول خود را پس بگیرید. همچنین درباره جزئیات مدت دوره آزمایشی، مدت ضمانت (گارانتی) و آنچه را شامل می‌شود، خدمات تنظیم سمعک و مصرف باتری سمعک‌تان سوال کنید.

3. فقط آنچه را که نیاز دارید خریداری کنید.  قابلیت بلوتوث، ویژگی اضافی مناسبی است، اما می‌تواند هزینه اضافی به صورت حساب شما اضافه کند. اگر فکر می‌کنید از آن استفاده نمی‌کنید، از آن صرف‌نظر کنید. سمعک‌های دارای تکنولوژی پایه یا متوسط ممکن است نیاز شما را تامین کنند. از شنوایی‌شناس خود بخواهید که عملکرد شما را در آزمون‌های گفتار در نویز ارزیابی کند تا در صورت لزوم از سمعک‌های پیشرفته استفاده کنید. البته سمعک‌های پیشرفته همیشه بهترین گزینه نیستند.

4. از مراکزی که چند برند را ارائه می‌دهند، خرید کنید. توجه داشته باشید که بعضی از شنوایی‌شناسان ممکن است فقط یک برند داشته باشند که می‌تواند توانایی شما را در مقایسه محدود کند. از مراکزی سمعک را تهیه کنید که برندهای مختلفی تجویز می‌کنند که حق انتخاب بیشتری داشته باشید. از ارائه‌دهنده سمعک خود بخواهید توضیح دهد برند ارائه شده ساخت کدام کشور است و چرا یک برند را به برند دیگر ترجیح می‌دهد و جوانب مثبت و منفی هر یک را توضیح دهد.

5. خرید اینترنتی سمعک. خرید سمعک به‌صورت آنلاین می‌تواند باعث هدر رفتن پول‌تان شود. اگر قبل از خرید مراحل تجویز سمعک برای شما انجام نشود، سمعک خریداری شده کارایی نخواهد داشت و حتی ممکن است باعث بدتر شدن کم شنوایی شما شود.
مراحل تجویز سمعک شامل معاینه گوش و ارزیابی شنوایی، مشاوره سمعک، قالب‌گیری از گوش‌های شما و تنظیم سمعک می‌شود. با انجام این مراحل سمعک برای شما شخصی‌سازی می‌شود، در خرید اینترنتی سمعک یا از طریق واتساپ و اینستاگرام هیچ‌کدام از این مراحل انجام نمی‌شود.

کمک هزینه سمعک بیمه

اکنون بیشتر بیمه‌های پایه (سلامت، تامین اجتماعی و…) و تکمیلی در خدمات خود تعرفه کمک هزینه سمعک را ارائه می‌دهند، اما میزان آن به‌طور معمول هزینه کامل دو عدد سمعک را پوشش نمی‌دهد.

مدارک لازم برای پرداخت کمک هزینه سمعک:

  1. گواهی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
  2. ادیوگرام (نتیجه تست شنوایی‌سنجی)
  3. فاکتور معتبر ( برای برخی از بیمه‌ها فاکتور دارای کد اقتصادی لازم است)
  4. کارت گارانتی معتبر

هنگام خرید سمعک در مورد تعرفه سمعک بیمه از شنوایی‌شناس یا بیمه خود سوال کنید.

مقاله مرتبط
باتری سمعک

سمعک‌های جدید شما

شنوایی‌شناس باید از راحت بودن قالب سمعک و صدای آن اطمینان حاصل کند. او باید نحوه استفاده، چگونگی قراردادن و برداشتن سمعک، تمیز کردن و نگهداری آن، تعویض یا شارژ مجدد باتری سمعک و این‌که باتری سمعک شما چند روز کار می‌کند و نحوه نگهداری آن توضیح دهد. وی همچنین باید اهمیت خشک ماندن سمعک و نیز خارج کردن آن قبل از تصویربرادری‌های پزشکی یا سایر آزمایش‌ها را بیان کند.

هنگامی که در کلینیک هستید، در مورد هر گونه ناراحتی یا سوالی در استفاده از سمعک صحبت می‌کنید و نحوه قراردان روی گوش، تعویض باتری و صحبت کردن با تلفن را تمرین کنید.

اگر در روزهای اول استفاده از سمعک مشکل خاصی نداشتید، یک هفته پس از استفاده مرتب از سمعک باید برای تنظیم مجدد به کلینیک مراجعه کنید. اگر سمعک راحت یا مفید نبود با شنوایی‌شناس خود مطرح کنید تا با تنظیم مجدد یا ارائه راه‌حل‌های دیگر مشکل را برطرف کند.

همچنین سوال کنید که سمعک شما با تلفن همراه و تلفن‌های بی‌سیم سازگار است و کلید تله‌کویل فعال است. درمورد لوازم جانبی سمعک خود مانند ریموت میکروفن و دستگاه‌های بلوتوث‌دار سوال کنید. اگر سمعک شما با تلفن هوشمند یا اپلیکیشن ساعت هوشمند همراه است، مطمئن شوید که نحوه استفاده از آن را می‌دانید.

فعالیت‌های روزمره را با استفاده از سمعک جدید خود انجام دهید و توجه داشته باشید که تنظیم سمعک در برخی موارد نیاز به اصلاح دارد.

برخی از صداها ممکن است در ابتدا خیلی بلند به نظر برسند، زیرا مغز شما به پردازش صداهایی که مدت زیادی نشنیده‌اید، عادت ندارد. همچنین ممکن است احساس کنید که سمعک شما خِش‌خِش یا صدای اضافی دارد، سمعک شما هیچ صدای اضافی ندارد، هرآنچه شما می‌شنوید دیگران هم می‌شنوند. شما برای مدتی برخی صداهای آهسته را نشنیدید و مغز شما آن‌ها فراموش کرده و اکنون دوباره آن‌ها را با سمعک می‌شنوید.

پس از یک هفته، اگر مطمئن نیستید که سمعک شما به بهترین شکل ممکن کار می‌کند یا نه، برای تنظیم سمعک مراجعه کنید، به‌ویژه اگر صدای خودتان در گوشتان می‌پیچد (اِکو دارد) یا در گوش خود احساس گرفتگی می‌کنید.

کلام پایانی

اگر تاکنون به خرید سایر وسایل خود دقت کرده باشید یا گوشی تلفن همراه با ویژگی‌های کمتر نسبت به گوشی قبلی خود خریده‌اید، احتمالا فلسفه هزینه با ارزش مساوی نیست (هزینه =/= ارزش) را به خوبی می‌فهمید. گاهی ویژگی‌های اضافی و خرید دستگاهی با برچسب قیمت بالا، نیازی نیست یا مقرون به‌صرفه نیست. این مسئله به‌ویژه درمورد سمعک‌ها صدق می‌کند.

فناوری سمعک مسیری طولانی را طی کرده است و تولیدکنندگان در مسیر پیشرفت هزینه‌های زیادی پرداخت کرده‌اند. طراحی‌های جدید و انعطاف‌پذیرتر معمولا محدوده قیمت بالاتری دارند و این قیمت بالاتر، به دلیل سطح تکنولوژی به‌کار رفته در سمعک‌ها است. این مدل‌ها پیشرفته هستند و ویژگی‌های بسیار بیشتری نسبت به سمعک‌های معمولی ارائه می‌دهند. اما نکته مهم این است که همه کاربران سمعک نیازی به قابلیت بلوتوث و باتری‌های قابل شارژ ندارند.

این مسئله کاملا طبیعی است و نیازی نیست چیزی بخرید که از آن استفاده نخواهید کرد. اگر فکر می‌کنید از بلوتوث استفاده نمی‌کنید یا برای خرید و تعویض باتری مشکلی ندارید، نیازی به صرف هزینه اضافی برای دریافت این ویژگی‌ها نیست. البته اگر زندگی پرتحرک و همراه با تکنولوژی داشته باشید، ممکن است از این ویژگی‌های اضافه سود زیادی ببرید.

شنوایی‌شناس می‌تواند به شما کمک کند که الویت‌های خود را بررسی کنید. اما انتخاب سمعک تاحدی کاملا شخصی است. ترجیحات و نیازهای شما مربوط به خود شماست.

درآخر، شنوایی‌شناس فهرستی از سمعک‌ها که متناسب با کم شنوایی و محدوده قیمتی مورد نظر شماست، ارائه می‌دهد تا شما یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

شنوایی‌شناسان نقش زیادی در تجویز سمعک و پیگیری‌های پس از تجویز دارند.

 

 

منبع
consumerreportshearingtracker

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا