دستگاه‌های کمک شنوایی

باتری سمعک

باتری منبع تغذیه سمعک‌ است، به‌طوری‌که سمعک بدون باتری کار نمی‌کند. برخی از سمعک‌ها از باتری‌های شارژی (قابل‌شارژ) استفاده می‌کنند و برخی دیگر با باتری سمعک یک‌بار مصرف کار می‌کنند که باید به‌صورت دستی تعویض شود.

مهم نیست که از کدام نوع سمعک (شارژی یا غیرشارژی) استفاده می‌کنید، باید باتری را شارژ یا تعویض کنید.

اگر از سمعکی استفاده می‌کنید که باتری آن یک‌بار مصرف است، نوع باتری مورد نیاز شما با توجه به برند و مدل سمعک شما تعیین می‌شود. اما کیفیت باتری‌های سمعک یک‌بار مصرفی که خریداری می‌کنید به انتخاب شما بستگی دارد.

در این مقاله می‌توانید اطلاعاتی درباره انواع باتری‌ سمعک، برندهای مختلف باتری سمعک، قیمت باتری سمعک و توصیه‌های خوبی درباره ماندگاری و دوام بیشتر آن‌ها به‌دست آورید.

باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف

استفاده از باتری‌های یک‌بار مصرف در سمعک‌ها رایج‌تر است. باتری‌های سمعک یک‌بارمصرف، باتری‌های روی‌هوا (zinc-air) هستند و وقتی انرژی آن‌ها تمام می‌شود باید تعویض شوند.

تولیدکنندگان باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف روی باتری‌های روی-هوا برچسبی نصب می‌کنند که آن‌ها را از هوا محافظت می‌کند. وقتی محتوای روی (zinc) داخل باتری با اکسیژن تماس برقرار می‌کند و باعث ایجاد اکسید روی می‌شود، باتری فعال می‌شود. به همین دلیل، تا زمانی که قصد ندارید از آن‌ها استفاده کنید، برچسب باتری را جدا نکنید.

امروزه باتری‌های سمعک عاری از جیوه می‌باشند، اما در مدل‌های قبلی ممکن بود مقادیر اندکی از جیوه در باتری‌های سمعک وجود داشته باشد.
لطفا توجه داشته باشید که باتری‌های یک‌‎بار مصرف باید همیشه بازیافت شوند. آن‌ها را در سطل زباله نیندازید. اگر این باتری‌ها بازیافت نشوند، محیط زیست را آلوده می‌کنند.

مقاله مرتبط
قیمت سمعک

انواع باتری سمعک

باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف در چهار اندازه به فروش می‌رسند که برای از بین بردن حدس و گمان درباره سایز، آن‌ها دارای کدبندی رنگی و عددی بین‌المللی هستند. آن‌ها از 3 روز برای کوچکترین سایز باتری تا 22 روز برای بزرگترین نوع دوام می‌آورند. هرچه سایز باتری بزرگتر باشد، طول عمر آن نیز بیشتر است:

  • باتری سمعک سایز 10 (زرد رنگ)
  • باتری سمعک سایز 312 (قهوه‌ای رنگ)
  • باتری سمعک سایز 13 (نارنجی رنگ)
  • باتری سمعک سایز 675 (آبی رنگ)

باتری سمعک سایز 10 (زرد) در کوچکترین سمعک‌ها مانند سمعک‌های نامرئی CIC و IIC و سمعک‌های پشت گوشی ریک (RIC) استفاده می‌شود.

باتری سمعک سایز 312 (قهوه‌ای) اغلب در سمعک‌های داخل گوشی (ITC-ITE)، پشت گوشی کوچک (mini BTE)، ریک یا رایت و برخی از دستگاه‌های انتقال استخوانی (مانند BAHA) استفاده می‌شود.

باتری سمعک سایز 13 (نارنجی) معمولا در سمعک‌های داخل گوشی (ITE)، پشت گوشی استاندارد و قوی، ریک یا رایت و برخی از دستگاه‌های انتقال استخوانی استفاده می‌شود و سطح بالایی از تقویت صدا را فراهم می‌کند.

باتری سمعک سایز 675 (آبی) در سمعک‌های پشت گوشی خیلی‌قوی (superpower) که حداکثر تقویت صدا را فراهم می‌کنند و همچنین در برخی از دستگاه‌های انتقال استخوانی استفاده می‌شود.

باتری سمعک ریواک (Rayovac)

باتری سمعک ریواک را می‌توانید از کلینیک‌های شنوایی و سمعک خریداری کنید. کاربران سمعک اغلب اشاره می‌کنند که طول عمر باتری ریواک بیشتر از برندهای دیگر است. باتری‌های ریواک معمولا 3 تا 4 سال تاریخ انقضا دارند.

در صورت نگهداری صحیح معمولا تا 2 سال پس از تولید کیفیت خود را حفظ خواهند کرد. باتری ریواک فاقد جیوه است و در کشور انگلستان تولید می‌شود.

  • باتری سمعک ریواک سایز 10 (زرد)
  • باتری سمعک ریواک سایز 312 (قهوه‌ای)
  • باتری سمعک ریواک سایز 13 (نارنجی)
  • باتری سمعک ریواک سایز 675 (آبی)

باتری سمعک دوراسل (Duracell)

باتری‌های سمعک دوراسل معمولا 4 سال تاریخ انقضا دارند و در صورت نگهداری صحیح تا 3 سال پس از تولید کیفیت خود را حفظ خواهند کرد.

تمام باتری‌های سمعک دوراسل دارای برچسب‌های بلند هستند و انجمن آرتروز امریکا با توجه به این‌که استفاده باتری دوراسل راحت‌تر است، آن را توصیه می‌کند. باتری سمعک دوراسل ساخت کشور آلمان است و فاقد جیوه است.

  • باتری سمعک دوراسل سایز 10 (زرد)
  • باتری سمعک دوراسل سایز 312 (قهوه‌ای)
  • باتری سمعک دوراسل سایز 13 (نارنجی)
  • باتری سمعک دوراسل سایز 675 (آبی)

باتری سمعک پاوروان (Power One)

باتری سمعک پاوروان معمولا 3 سال تاریخ انقضا دارد و در صورت نگهداری صحیح تا 2 سال پس از تولید کیفیت خود را حفظ خواهد کرد. پاوروان ساخت کشور آلمان است و فاقد جیوه است.

  • باتری سمعک پاوروان سایز 10 (زرد)
  • باتری سمعک پاوروان سایز 312 (قهوه‌ای)
  • باتری سمعک پاوروان سایز 13 (نارنجی)
  • باتری سمعک پاوروان سایز 675 (آبی)

قیمت باتری سمعک

باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف را می‌توانید در حلقه‌های 6 عددی یا بسته‌های 10 حلقه‌ای (60 عدد باتری) خریداری کنید. قیمت باتری سمعک با توجه به برند باتری و تاریخ انقضا آن متفاوت است. اکنون قیمت باتری سمعک (حلقه 6 عددی) از 35000 تومان تا 45000 تومان است و هر چهار سایز قیمت یکسانی دارند. هنگام خرید به تاریخ انقضا باتری توجه کنید، هرچه تاریخ انقضا طولانی‌تر باشد، طول عمر آن بیشتر است.

باتری سمعک چه مدت ماندگاری دارد؟

باتری سمعک یک‌بار مصرف بسته به نوع سمعک، ظرفیت، نوع باتری، میزان استفاده از سمعک و میزان کم شنوایی، بین 3 تا 20 روز ماندگاری دارد. تقویت بیشتر به قدرت بیشتری احتیاج دارد. بلوتوث نیز به قدرت باتری نیاز دارد.

  • سایز 10 (زرد): 7-3 روز
  • اندازه 312 (قهوه‌ای): 10-7 روز
  • اندازه 13 (نارنجی): 15-10 روز
  • اندازه 675 (آبی): 20-10 روز

در برخی موارد باتری ممکن است برای مدت زمان کوتاه‌تری ماندگاری داشته باشد؛ در موارد دیگر عمر باتری ممکن است بیش از 15 روز باشد.

برای نمونه، اگر سمعک شما بلوتوث‌دار است و صدای تلفن همراه یا سایر دستگاه‌ها به‌صورت وایرلس (بی‌سیم) در سمعک شما پخش می‌شود، باتری سمعک شما زودتر تمام می‌شود.
باتری‌های سمعک ممکن است خیلی ناگهانی قدرت و انرژی خود را از دست بدهند (باتری تمام شود)؛ بنابراین توصیه می‌شود باتری‌های اضافی همراه خود داشته باشید. سمعک‌ها معمولا به شما می‌گویند (به شما هشدار می‌دهند) که باتری تمام شده است.

همیشه اطمینان حاصل کنید برچسب روی باتری جدا نشده باشد، زیرا باتری سمعک به محض این‌که برچسب محافظ آن برداشته شود شروع به خالی شدن می‌کند.

قبل از استفاده از باتری‌های روی-هوا نیز باید کمی زمان برای فعال شدن به آن‌ها داده شود. این باتری‌ها برای کار کردن به هوا نیاز دارند و حدوداً یک دقیقه طول می‌کشد تا هوا به رویِ (zinc) داخل باتری واکنش نشان دهد.

همچنین نباید باتری‌های سمعک یک‌بار مصرف با اشیای فلزی مانند سکه یا کلید تماس داشته باشند، زیرا این امر می‌تواند باتری را در حالت اتصال کوتاه قرار دهد.

همیشه باتری‌های سمعک را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. آن‌ها ممکن است باتری‌ها را ببلعند و باتری‌های بلعیده شده می‌توانند سمی باشند. درصورت بروز چنین اتفاقی بی‌درنگ به پزشک مراجعه کنید.

عمر باتری طولانی‌تر

چگونه عمر باتری را افزایش می‌دهید؟ چه باید کرد تا باتری‌های سمعک ماندگاری بیشتری داشته باشند؟
اینجا هفت نکته در این مورد آورده شده است:

  • تا زمانی‌که نیاز به استفاده از باتری‌های سمعک پیدا نکرده‌اید، آن‌ها را در بسته‌بندی خود نگه دارید.
  • باتری‌های سمعک را در دمای اتاق، و نه در یخچال، نگهداری کنید.
  • شب، هنگام خواب، سمعک را خاموش کنید و محفظه باتری را باز کنید. این کار احتمال تعرق و کاهش باتری را کاهش داده و قدرت و انرژی باتری را حفظ می‌کند.
  • فقط درصورت نیاز به استفاده از باتری، برچسب رنگی آن را جدا کنید. این کار باتری را از اکسیداسیون (ترکیب ماده با اکسیژن) محافظت می‌کند.
  • برچسب رنگی را مجدداً روی باتری قرار ندهید زیرا این کار می‌تواند به باتری آسیب برساند.
  • باتری‌های سمعک را در جیب خود نگه ندارید.
  • اجازه ندهید باتری‌های سمعک با اشیاء فلزی مانند سکه در تماس باشند.
    لطفاً توجه داشته باشید که:
  • دمای پایین یا بالا عمر باتری را کاهش می‌دهد.
  • ارتفاع زیاد با کاهش درصد اکسیژن (هوای رقیق) باعث کاهش ولتاژ باتری می‌شود و این امر باعث می‌شود باتری زودتر به نقطه انتهایی برسد (شارژش تمام شود).
مقاله مرتبط
انواع سمعک

باتری‌های سمعک قابل‌شارژ

نوع دیگر باتری، باتری‌های سمعک شارژی هستند و در انواع خاصی از سمعک‌ها قابل استفاده‌اند. باتری‌های قابل‌شارژ روز به روز رواج بیشتری می‌یابند و همچنان سمعک‌های بیشتری با باتری‌های قابل‌شارژ در دسترس است.

به‌طور معمول باتری‌ها در شب که سمعک استفاده نمی‌شود، در شارژر ویژه‌ای شارژ می‌شوند، اما می‌توانید هرگاه لازم شد و یا باتری آن تمام شد آن‌ها را شارژ کنید؛ درست همان‌طورکه تلفن هوشمند خود را شارژ می‌کنید. بیشتر تولیدکنندگان سمعک ادعا می‌کنند که باتری شارژی بین 20 تا 30 ساعت دوام دارند.

برخی از باتری‌های قابل‌شارژ جایگزین نمی‌شوند و در سمعک یکپارچه شده‌اند. این باتری‌های شارژی یکپارچه با سمعک، قبل از این‌که نیاز به تعویض داشته باشند، تقریبا 5-4 سال کار می‌کنند.

اگر باتری‎‌ها مشکلی دارند و به‌درستی شارژ نمی‌‎شوند باید سمعک را به شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) خود نشان دهید.

 

منبع
healthyhearinghearingreview

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا