بهترین سمعک
اگر برای اولین بار به فکر خرید سمعک هستید یا قصد دارید سمعک جدیدتری بخرید، تنها نیستید. حدود 37/5 میلیون امریکایی بزرگسال دچار درجاتی از کم شنوایی هستند. بسیاری از آنها از فناوریهای کمک شنوایی مانند سمعک استفاده میکنند.
سمعک دستگاهی است که به شما کمک میکند که بهتر بشنوید، هیچ سمعکی شنوایی شما را به حالت طبیعی برنمیگرداند. با وجود این، انتخاب «بهترین سمعک» به شما کمک میکند که با سمعک خود سودمندی و رضایت بیشتری را تجربه کنید.
در این مقاله قصد داریم بهترین سمعک را از جنبههای مختلف بررسی میکنیم؛ بهترین برند (مارک) سمعک، بهترین سمعک از نظر شکل ظاهری (style)، بهترین سمعک از نظر تکنولوژی (technology)، بهترین سمعک از نظر قیمت و چگونه بهترین سمعک را انتخاب کنیم؟
بهترین سمعک از نظر برند (مارک)
برندهای (مارکهای) اصلی موجود در ایران عبارتاند از:
- اتیکن (Oticon)، دانمارک
- برنافن (Bernafon)، سوئیس و دانمارک
- فوناک (Phonak)، سوئیس
- استارکی (Starkey)، امریکا
- ریساند (Resound)، دانمارک
- سونیک (Sonic Innovations)، امریکا و دانمارک
- سیگنیا (Signia)، سنگاپور
- ویدکس (Widex)، دانمارک
- یونیترون (Unitron)، کانادا
هیچکدام از این برندها «بهترین» نیست. البته، این بدان معنا نیست که همه آنها یکسان هستند. برندهای مختلف بر جنبههای مختلف شنوایی تمرکز میکنند، بنابراین گاهیاوقات ممکن است برای شما یک برند بهتر از برند دیگر باشد.
در چند سال گذشته در دنیای سمعک اتفاقات زیادی افتاده، بهطوری که همه تولیدکنندگان بزرگ محصولات جدیدی را روانه بازار کردهاند. سمعکهایی با پردازش صدای بهتر، اتصال بیسیم عالی و قابلیتهای تنظیم از راه دور (telehealth). اما هر برندی دارای نقاط قوت و ضعف است.
برای مثال با توجه به نوع و شدت کم شنوایی شما، از نظر کیفیت صدا یک برند ممکن است در مقایسه با برند دیگری برای شما انتخاب بهتری باشد. به دلیل اینکه «کم شنوایی» پیچیده است و مثل «اثر انگشت» در هر فردی با فرد دیگر تفاوت دارد.
موارد دیگری که هنگام انتخاب بهترین برند سمعک میتوان در نظر گرفت عبارتاند از: طول عمر باتری، تناسب بین قیمت و ارزش سمعک، اتصال بلوتوثی (بیسیم) با سایر دستگاهها، قابلیت شارژ مجدد، نامرئی بودن، راحتی استفاده و در آخر گارانتی و خدمات پس از تجویز.
یک برند ممکن است در هرکدام از موارد بالا نسبت به برند دیگری برتری داشته باشد. درباره برخی از این موارد توضیح بیشتری دادهایم که شما بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید:
-
سمعکهای شارژی (قابلشارژ)
برای یافتن بهترین سمعکهای شارژی موجود در بازار، چهار معیار زیر را در نظر بگیرید:
باتری با دوام بیشتر؛ در هنگام شارژ کامل، کدام سمعک بیشترین تعداد ساعت استفاده مداوم را فراهم میکند؟
سریعترین شارژ؛ کدام سمعکها سریعتر شارژ میشوند؟
تعویض باتری شارژی سمعک؛ باتریها شارژی چند وقت یکبار نیاز به تعویض دارند؟ و روند تعویض چگونه است؟
گزینههای شارژر؛ آیا شارژرها بهخوبی طراحی شدهاند؟ آیا قابلحمل هستند؟ -
اتصال بلوتوثی (وایرلس)
برای یافتن بهترین اتصال بیسیم (وایرلس) بین سمعک و دستگاههای بلوتوثدار، پنج معیار زیر را در نظر بگیرید:
آیفون؛ آیا سمعکها میتوانند صدا را از دستگاههای iOS پخش کنند؟
اندروید؛ آیا سمعکها میتوانند صدا را از دستگاههای اندرویدی پخش کنند؟
لپتاپ؛ آیا سمعکها میتوانند صدا را از لپتاپها و سایر دستگاههای دارای بلوتوث پخش کنند؟
نیاز به لوازم جانبی؛ آیا برای پخش صوت از دستگاههای خاص یا فعال کردن تماس بهصورتی که سمعکها مانند هندزفری عمل کنند، لوازم جانبی مورد نیاز است؟
اتصال عمومی؛ آیا سمعکها اتصال پایدار چند دستگاهی را ارائه میدهند؟ روند جفت شدن (pair) چقدر آسان است؟ -
سمعکهای نامرئی
برای یافتن بهترین سمعک نامرئی در بازار، چهار معیار زیر را در نظر بگیرید:
دیده نشدن؛ آیا سمعک شما را اطرافیان میبینند؟
قابلاطمینان؛ آیا جرم گوش و رطوبت باعث مشکلاتی در عملکرد سمعک میشود؟
راحتی؛ آیا سمعک در گوش شما راحت است؟
قدرت؛ آیا سمعک نامرئی کم شنوایی شما را پوشش میدهد؟ -
سمعک برای مسافرتهای مکرر
برای یافتن بهترین سمعک برای مسافرتهای مکرر، عوامل زیر را در نظر بگیرید:
تعداد کلینیک؛ چند کلینیک از این برند پشتیبانی میکنند؟
سهولت دسترسی؛ در سفر میتوانید سریع از کلینیک وقت ملاقات بگیرید؟
قابلاطمینان بودن سمعک؛ آیا میتوانید هنگام مسافرت به سمعک اعتماد کنید؟
در 60% موارد، برند یا مارک سمعک مهم نیست. آنچه واقعا مهم است انتخاب مدل مناسب با توجه به عوامل تاثیرگذار در تجویز سمعک و از همه مهمتر، قالبگیری و تنظیم سمعک است. سمعک پروتزی خام است، وقتی عملکرد مناسب خواهد داشت که بهدرستی انتخاب، قالبگیری و تنظیم شده باشد. با این حال، تقریبا در 40% موارد، برخی برندها شرایط مورد نیاز را بهتر برآورده میکنند. بنابراین باید در انتخاب برند سمعک دقت کنیم.
به عبارت دیگر، در بیشتر موارد مهارت و تجربه شنواییشناسی که سمعک را برای شما تجویز میکند، از مارک سمعک اهمیت بیشتری دارد. سمعک دارای سطح تکنولوژی پیشرفته اگر بهدرستی قالبگیری و تنظیم نشود، از سمعکی که دارای تکنولوژی پایه است، اما بهدرستی تجویز شده است، کارایی کمتری خواهد داشت.
بهترین سمعک از نظر شکل ظاهری (style)
سمعکها از نظر شکل ظاهری (داخل گوشی، پشت گوشی و…) در انواع مختلفی طراحی میشوند که هر کدام مزایا و محدودیتهای خاص خود را دارند. انتخاب شکل ظاهری سمعکی که برای شما مناسب باشد به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ ازجمله:
- نوع و شدت کم شنوایی
- اندازه و شکل گوش
- سبک زندگی
- ترجیحات شخصی
- سهولت در استفاده
- فناوریهای جدید
سمعکها از نظر طراحی و قرار گرفتن در گوش بهطور کلی به دو گروه داخل گوش و پشت گوش تقسیمبندی میشوند.
سمعکهای داخل گوش:
سمعکهای داخل گوش بهصورت سفارشی با توجه به شکل و اندازه گوش شما ساخته و طراحی میشوند و کل اجزای سمعک در گوش شما قرار میگیرد. آنها در اندازههای مختلف وجود دارند که کم و بیش فضای مجرا و صدفه گوش شما را پُر میکنند.
همه اجزا در پوسته پلاستیکی قرار دارند. آنها سیم و لوله (تیوب) خارجی ندارند و وزن آنها بسیار سبک است. اگر بهدرستی قالبگیری و ساخته شوند، بهراحتی و با اطمینان در گوش قرار میگیرند. سمعکهای داخل گوش برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا شدید دارند قابل استفاده است. انواع سمعکهای داخل گوش عبارتاند از:
1. سمعک نامرئی IIC و CIC
سمعکهای «نامرئی داخل مجرا» (IIC) و «کاملا داخل مجرا» (CIC) در عمق مجرای گوش قرار میگیرند، بنابراین دیده نمیشوند یا کمتر دیده میشوند. تجویز این سمعکها معمولا نیاز به جلسات اضافی و قالبگیری مجدد دارد. قالبگیری صحیح از عمق مجرای گوش در تجویز سمعک نامرئی خیلی مهم است، بهطوریکه اگر قالبگیری از گوش درست انجام نشود، سمعک سودمند نخواهد بود.
برخی از افراد به دلیل شکل مجرای گوش یا نوع و شدت کم شنوایی ممکن است کاندیدای استفاده از سمعک نامرئی نباشند.
عمر باتری برای این سمعکها نسبتا کوتاه است و سمعک نامرئی شارژی نیز تولید نشده است. در این سمعکها اندازه باتری بسیار کوچک (سایز 10) و در نتیجه ظرفیت باتری کم است.
همچنین اندازه کوچک سمعک هنگام استفاده ممکن است دشوار باشد، بهویژه برای افرادی که مهارت دست و انگشتان ضعیفی دارند (برای مثال به دلیل آرتروز). علاوه بر این، به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت و جرم گوش، سمعک نامرئی در مقایسه با سمعکهای پشت گوشی بیشتر خراب میشوند و نیاز به تعمیرات بیشتری دارند و طول عمر کلی آنها کمتر از سایر سمعکها است.
اکنون، بسیاری از سمعکهای نامرئی IIC و CIC نمیتوانند به تلفنهای هوشمند یا سایر دستگاههای وایرلس (بیسیم) متصل شوند.
2. سمعک داخل مجرا (ITC)
اندازه سمعکهای داخل مجرا از سمعکهای CIC بزرگتر است و کمی دیده میشوند، اما بهطور معمول کمتر از سمعکهای داخل گوش (ITE) دیده میشوند.
به دلیل اندازه کوچک، آنها از باتریهای کوچک (سایز 312) استفاده میکنند و ممکن است استفاده از آنها کمی دشوار باشد. در مقایسه با سمعکهای نامرئی طول عمر باتری سمعکهای ITC بیشتر است، همچنین اتصال وایرلس به تلفنهای هوشمند یا سایر دستگاههای وایرلس با این سمعک امکانپذیر است.
3. سمعک داخل گوش (ITE)
این سمعک در کل فضای صدفه (full-shell) یا بخشی از صدفه (half-shell) گوش شما قرار میگیرد. سمعک داخل گوش ممکن است برای افرادی که مهارت دست ضعیفی دارند و در انجام کارهای ظریف مشکل دارند، انتخاب مناسبی باشد.
در مقایسه با سمعکهای نامرئی و داخل مجرا طول عمر باتری سمعکهای ITE (سایز 13) بیشتر است، همچنین اتصال وایرلس به تلفنهای هوشمند یا سایر دستگاههای وایرلس و استفاده از دیگر تکنولوژیها در این سمعک امکانپذیر است.
سمعکهای پشت گوش:
این سمعکها برای طیف وسیعی از کم شنواییها از خفیف تا عمیق مناسب است. این دستگاه بهزیبایی در پشت گوش قرار میگیرد و نیاز به اتصال به قالب گوش سفارشی با لوله (استاندارد یا نازک) یا سیم بلندگو (رسیور) دارد. انواع سمعکهای پشت گوش عبارتاند از:
1. سمعک پشت گوشی کلاسیک
سمعکهای پشت گوشی (BTE) در حالت خمیده پشت گوش قرار میگیرند و با لوله استاندارد یا نازک به قالب گوش سفارشی شما متصل میشوند. قالب گوش در مجرا و صدفه گوش شما قرار میگیرد و برای هدایت صدا از سمعک به گوش شما و محکم نگه داشتن سمعک استفاده میشود. از آنجا که تمام اجزای سازنده در خارج از گوش قرار دارند، بیشترین دوام و کمترین خرابی را دارند.
سمعکهای پشت گوشی اندازههای مختلفی دارند. همچنین لولهای که سمعک را به قالب متصل میکند، دو نوع است؛ لوله استاندارد و لوله نازک.
سمعک پشت گوشی با لوله استاندارد برای بیشتر افراد کم شنوا، با هر میزان کم شنوایی بهترین انتخاب است. همچنین بهترین سمعک برای نوزادان، کودکان و سالمندان است.
سمعک پشت گوشی با لوله نازک را نمیتوان برای کم شنواییهای شدید و بیشتر تجویز کرد. از طرف دیگر، برای افرادی که مهارت دست ضعیفی دارند، انتخاب مناسبی نیست.
در سمعکهای پشت گوشی معمولا از باتری سمعک سایز 312، 13 یا 675 استفاده میشود. باتری سایز 13 و 675 طول عمر بیشتری دارند.
اتصال وایرلس به تلفنهای هوشمند یا سایر دستگاههای وایرلس و استفاده از مدلهای قابلشارژ (سمعک شارژی) در سمعکهای پشت گوشی امکانپذیر است.
2. سمعک ریک یا رایت (RIC/RITE)
سمعک ریک یا رایت شامل دستگاه کوچکی پشت گوش است که با سیم فوقالعاده نازکی به بلندگو (رسیور) متصل میشود. بلندگو با پروب پلاستیکی کوچک و نرم یا با قالب کوچک داخل مجرای گوش قرار میگیرد. قسمت پشت گوش شامل میکروفون و آمپلیفایر است، بلندگو در این سمعک برخلاف سمعک پشت گوشی کلاسیک داخل مجرای گوش قرار میگیرد.
سمعکهای ریک یا رایت با توجه به نوع و شدت کم شنوایی و مهارت دست فرد استفادهکننده ممکن است گزینه مناسبی نباشند.
اتصال وایرلس به تلفنهای هوشمند یا سایر دستگاههای وایرلس و استفاده از مدلهای قابلشارژ (سمعک شارژی) در سمعکهای ریک یا رایت امکانپذیر است.
بهترین سمعک از نظر تکنولوژی
فناوری سمعک در طی چند دهه گذشته بسیار پیشرفت کرده است، اما هسته اصلی آنها، همیشه با چهار قسمت اساسی طراحی شدهاند: میکروفون، پردازنده، بلندگو (رسیور) و منبع تغذیه. میکروفون صداهای موجود در محیط شما را دریافت میکند و به پردازنده منتقل میکند. پردازنده سیگنال را تقویت کرده و آن را به رسیور تحویل میدهد که سیگنال تقویتشده را به مجرای گوش برساند. منبع تغذیه یا باتری انرژی سیستم را تامین میکند.
بر اساس پیچیدگی پردازنده، سطح تکنولوژی سمعک را میتوان پایه (Basic)، متوسط (Mid-Range)، پیشرفته (Advanced) و عالی (Premium) در نظر گرفت. حتی سمعکهای پایه دیجیتال امروزی کارایی بسیار بیشتری نسبت به بهترین سمعکهای نسلهای قبلی دارند.
با افزایش سطح تکنولوژی، سمعکهای دیجیتال عملکرد خودکار بهتری خواهند داشت و از ویژگیهای بیشتری برای کمک به شما در برقراری ارتباط در شرایط دشوار گوش دادن استفاده میکنند. فناوریهای پیشرفته به معنی قیمت بالاتر برای سمعک و مزایای بیشتر است. ویژگیهای زیر به احتمال زیاد در سمعکهای پیشرفته ارائه میشود. توجه داشته باشید که این ویژگیهای پیشرفته منحصر به سمعک است و در تقویتکنندههای صدای شخصی (PSAP) یافت نمیشوند.
همه سمعکها صدا را تقویت و پردازش میکنند، به این معنا که وقتی صدای به سمعک میرسد، باید قبل از تقویت، به باندهای صوتی تقسیم شود (در برخی موارد به آنها کانال گفته میشود) و دیجیتالی شود. هرچه سطح تکنولوژی سمعک پیشرفتهتر باشد، انعطافپذیری بیشتری در تقویت صداهایی دارد که برای کم شنوایی منحصربهفرد شما لازم است.
برای مثال، اگر فقط کم شنوایی در فرکانسهای بالا دارید، سمعک دارای سطح تکنولوژی پیشرفته بهتر میتواند فقط صداهای فرکانس بالا را تقویت کند، در حالی که سمعک دارای سطح تکنولوژی پایه ممکن است علاوه بر صداهای دارای فرکانس بالا، صداهای دارای فرکانس میانی را نیز تقویت کند. در صورتی که شما نیازی به تقویت صداهای دارای فرکانس میانی ندارید. به این نوع شخصیسازی سمعک، پاسخ فرکانسی سمعک (frequency response) میگویند. ویژگیهای پیشرفته سمعکها عبارتاند از:
- سازگاری با دستگاههای دارای بلوتوث
- هوش مصنوعی
- اپلیکیشن
- باتریهای سمعک قابلشارژ (شارژی)
- ویژگیهای پوشاننده وزوز گوش
تمام سمعکهای دیجیتال با کامپیوتر تنظیم و برنامهریزی میشوند، اما سمعکهای دارای سطح تکنولوژی پایه از امکانات محدودتری برای تنظیم الگوهای غیرمعمول کم شنوایی برخوردارند. همچنین کمتر از سمعکهای دارای سطح تکنولوژی پیشرفته متناسب با انواع کم شنوایی از نظر پاسخ فرکانسی شخصیسازی میشوند و عملکرد خودکار کمتری دارند.
سمعکهای دیجیتال دارای سطح تکنولوژی پایه معمولا در برخی از موقعیتهای شنیداری خاص نیاز به انجام برخی تنظیمات دستی مانند کاهش یا افزایش ولوم صدا دارند. موارد زیر نمونهای از ویژگیهایی است که معمولا در تکنولوژیهای پایه وجود دارد؛
- تلهکویل
- سازگاری با سیستم اِفاِم (FM)
- میکروفونهای جهتدار
- مدار کاهنده نویز
- مدار کاهنده صداهای ضربهای (ناگهانی و بلند)
- مدار کاهنده صدای باد
- مدار کنترل فیربک (سوت سمعک)
- ثبت اطلاعات
تصور کنید در رستوران شلوغی نشستهاید و با خانواده شام میخورید. صداها از جهتهای مختلف میآیند، مانند بههم خوردن ظروف، صحبت کردن و خندیدن افرادی که روی میزهای دیگر نشستند و پیشخدمتهایی که عجله دارند.
شما سمعک جدید خود را استفاده میکنید و به دوستی که در روبروی شما نشسته است گوش میدهید. او برای شما جوک تعریف میکند.
سمعکهای شما بهطور همزمان صداهای ضربهای مانند بههم خوردن قاشق و چنگال روی بشقاب (مدار کاهنده صداهای ضربهای) را کاهش میدهند، نویز سیستم تهویه بالای سر شما (مدار کاهنده نویز) را کاهش میدهند، صدای افرادی که در میزهای پشت سر شما نشستهاند (سیستم میکروفونهای جهتدار) را کاهش میدهند و اطلاعات مربوط به محیط شنیداری برای ذخیرهسازی در تنظیمات بعدی (ثبت اطلاعات) را ثبت و ذخیره میکنند. آنها هنگام تقویت و پردازش سیگنال گفتاری دوست شما، همه این کارها را بهصورت خودکار انجام میدهند. شما در حال استراحت و لذت بردن از شنیدن جوک هستید. این فقط یک نمونه از فناوری پیچیده سمعک امروزی است.
اینکه کدام سطح تکنولوژی یا چه ویژگیهایی برای شما مناسب است، به دو عامل بستگی دارد:
- نوع و شدت (میزان) کم شنوایی شما
- سبک زندگی شما
برای مثال، اگر شما بیشتر اوقات در منزل هستید، نوع و شدت کم شنوایی شما در حد متوسط است و امتیاز توانایی تشخیص کلمات شما خوب است، سمعک دارای سطح تکنولوژی پایه برای نیازهای شنیداری شما کافی است.
اما ممکن است شما بیشتر اوقات در منزل باشید و همچنین علاقمند به تماشای تلویزیون باشید. از طرف دیگر، امتیاز توانایی تشخیص کلمات شما ضعیف یا متوسط است، در این موارد سمعک دارای سطح تکنولوژی پایه انتخاب مناسبی نیست. برای تشخیص بهتر صدای تلویزیون شما نیاز به سمعک دارای ویژگی اتصال بیسیم (بلوتوثی) به تلویزیون دارید. این ویژگی در سمعکهای پایه نیست و شما باید از سمعکهای دارای تکنولوژی متوسط یا پیشرفته استفاده کنید.
اگر شما فرد فعالی هستید و دائم در جلسات مختلف شرکت میکنید یا تماسهای تلفنی زیادی دارید، بهترین انتخاب برای شما سمعکهای دارای سطح تکنولوژی پیشرفته یا عالی است.
بهترین سمعک از نظر قیمت
قیمت سمعک ممکن است در کلینیکهای مختلف کمی متفاوت باشد. در بیشتر موارد، این قیمتها بهصورت بسته خدمات ارائه میشود و خدمات اضافی مانند مراجعات بعدی، نگهداری سمعک و گارانتی را شامل میشود.
قیمتها به شرح زیر است:
- سطح تکنولوژی پایه: 2 تا 4 میلیون تومان
- سطح تکنولوژی متوسط: 4/5 تا 6/5 میلیون تومان
- سطح تکنولوژی پیشرفته: 7 تا 9 میلیون تومان
- سطح تکنولوژی عالی: 10 تا 12 میلیون تومان
قیمت سمعک براساس سطح تکنولوژی بهکار رفته در آن تعیین میشود. هرچه سمعک شما ویژگیهای پیشرفتهتری داشته باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. این ویژگیها همان چیزی است که سمعک شما را به بخشی از زندگی شما تبدیل میکند و میتواند شامل موارد زیر باشد:
- قابلشارژ بودن
- اتصال بلوتوثی مستقیم
- کنترل وزوز
- جداسازی گفتار از نویز
- میکروفونهای جهتدار
- …
سمعکهای با قیمتهای بیشتر از آخرین تکنولوژی استفاده میکنند که بسیاری از ویژگیهای پیشرفته، مانند جداسازی گفتار، اتصال بلوتوثی مستقیم و دوگوشی، کنترل وزوز و قابلشارژ بودن را ارائه دهند.
قیمت همیشه معیاری مناسبی برای انتخاب بهترین سمعک نیست. به دلیل اینکه کم شنوایی در همه افراد یکسان نیست. از طرف دیگر، نیازهای شنوایی هم در افراد مختلف، متفاوت است.
سرمایهگذاری در سمعکهای با کیفیت مناسب همیشه به معنی پرداخت هزینه بیشتر نیست. گاهیاوقات با توجه به کم شنوایی و تامین نیازهای شنیداری خاص شما چه از نظر تنظیم خودکار دستگاه و چه از نظر برنامهریزی نرمافزاری ممکن است خرید سمعک با قیمت پایینتر انتخاب بهتری باشد.
چگونه انتخاب کنید؟
خرید سمعک ممکن است چالشبرانگیز باشد، بهویژه برای اولین بار. برخی از سمعکها دارای ویژگیها و تنظیمات زیادی هستند، در حالی که استفاده از برخی دیگر سادهتر است. ما مجموعهای از نکات مهم را براساس نگرانیهای مشترک جمعآوری کردیم که شما بتوانید بهترین سمعک را انتخاب کنید.
ما فقط سمعک را از تولیدکنندگانی که دارای اعتبار بالایی هستند توصیه میکنیم. سمعک دستگاه پزشکی است و باید معیارهای تاییدشدهی سازمان غذا و دارو (FDA) امریکا را داشته باشد.
ما تعداد زیادی از نظرات مصرفکنندگان را میخوانیم و با افرادی که از آنها استفاده میکنند، صحبت کردیم، همچنین از نظرات شنواییشناسان هم استفاده کردیم. ما فقط سمعکهایی را توصیه میکنیم که بهطور مداوم مصرفکنندگان و شنواییشناسان از آنها رضایت بیشتری دارند.
ما طیف گستردهای از ویژگیهای مهم برای کاربران سمعک را بررسی کردیم، ازجمله:
- نامرئی بودن، یا دیده نشدن
- بلوتوثدار (وایرلس)
- راحتی در استفاده
- دارای مدار کاهنده سروصدا (نویز)
- دارای مدار تسکین وزوز گوش
- امکان شخصیسازی با توجه به شکل و اندازه مجرای گوش
- قابلشارژ (سمعک شارژی)
هنگام انتخاب چه مواردی مهم است
شنواییشناس
اولین و مهمترین انتخاب شما پیش از انتخاب سمعک، شنواییشناس است. وقتی به کلینیک شنوایی مراجعه میکنید، شنواییشناس با تست شنواییسنجی و تستهای دیگر نوع و شدت کم شنوایی شما را مشخص میکند. براساس معاینه گوش و نتیجه تست شنواییسنجی که در برگهای بهنام ادیوگرام ثبت میشود، شنواییشناس توصیه میکند که کدام مدل از نظر طراحی و سطح تکنولوژی بهکار رفته در سمعک برای شما بهتر است.
برخی کلینیکها چندین برند را ارائه میدهند، اما برخی دیگر از کلینیکها یا کلینیکهای وابسته به شرکتهای واردکننده فقط یک برند را به شما پیشنهاد میکنند. برای بهترین انتخاب به کلینیکهای مراجعه کنید که برندهای مختلف و حق انتخاب بیشتری به شما پیشنهاد میکنند. به دلیل اینکه هر برندی دارای ضعف و قوت است.
همچنین به مهارت، دانش و تجربه شنواییشناس دقت کنید. به دلیل اینکه سمعک پروتزی خام است، چنانچه بهدرستی انتخاب، قالبگیری و تنظیم نشود، کارایی مناسب را نخواهد داشت. حتی اگر بیشترین قیمت و پیشرفتهترین تکنولوژی را داشته باشد.
تستهای شنوایی
اگر سمعک را از شنواییشناس خریداری نکنید، شنواییسنجی یا تستهای دیگری که برای تجویز سمعک مناسب پیش از انتخاب لازم است، برای شما انجام نمیشود. بنابراین ممکن است سمعک برای شما کارایی نداشته باشد و حتی استفاده از آن منجر به بدتر شدن کم شنوایی شما شود.
دوره آزمایشی
خرید سمعک سرمایهگذاری برای سلامت شنوایی شما است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که استفاده آزمایشی به مدت یک هفته برای شما امکانپذیر است و همچنین سمعک دارای گارانتی معتبر از شرکت تولیدکننده است.
راحت و سودمند
تحقیقات انجام شده در سال 2013 نشان میدهد افرادی که سمعک خریدهاند، اغلب از آن استفاده نمیکنند، علت اصلی این مسئله تجویز اشتباه است. بدان معنا که فرد هنگام استفاده احساس راحتی نمیکند و سمعک از نظر شنوایی کارایی و سودمندی لازم را ندارد.
برای جلوگیری از این موارد، مطمئن شوید که سمعک تجویزشده باعث بهتر شنیدن شما شده و پس از استفاده در تمام ساعات روز در گوش خود احساس راحتی میکنید.
ویژگیها و سطح تکنولوژی
برخی افراد عاشق فناوریهای جدید هستند. دیگران ممکن است سادگی و استفاده آسان از سمعک را ترجیح دهند. سمعکهایی را انتخاب کنید که از نظر سطح تکنولوژی و ویژگیهای اضافی متناسب با نیازهای شنوایی و سبک زندگی شما باشند.
وزوز گوش
اگر وزوز گوش دارید، سمعکی تهیه کنید که بهطور خاص دارای برنامه تسکین وزوز گوش است. بسیاری از سمعکها برنامههایی دارند که باعث میشوند صدای وزوز گوش خود را کمتر احساس کنید.
مشورت با کلینیکهای مختلف
مراجعه به کلینیکهای مختلف و مشورت درباره انتخاب بهترین سمعک ممکن است به شما کمک کند یا در برخی موارد چالش خرید سمعک شما را بیشتر کند. به دلیل اینکه شنواییشناسها از نظر برند و شکل ظاهری سمعک در برخی موارد با هم اختلاف نظر دارند.
تقویتکنندههای صدای شخصی (PSAP) را حذف کنید
اطمینان حاصل کنید که بهجای تقویتکننده صدای شخصی (PSAP)، دستگاه پزشکی تاییدشدهی سازمان غذا و دارو (FDA) را خریداری کردهاید. خرید تقویتکننده صدای شخصی نیازی به تست شنواییسنجی یا قالبگیری و تنظیم ندارد. این دستگاهها برای کمک به افرادی که کم شنوایی دارند، تولید نمیشوند.
چشمانداز
حدود 37/5 میلیون بزرگسال در ایالات متحده کم شنوایی دارند و از سمعک استفاده میکنند. بدون تردید برای خرید سمعک اقدام کنید، اما مطمئن شوید دستگاهی که خریداری میکنید مناسب، راحت و متناسب با سبک زندگی شماست.
برخلاف دیگر کشورها، سمعک در ایران ارزان است و معمولا بیمهها مقداری از کمک هزینه سمعک را پرداخت میکنند. پیش از خرید سمعک درباره میزان و نحوه پرداخت کمک هزینه سمعک از شنواییشناس خود سوال کنید.
اگر بخواهیم در یک جمله به سوال «بهترین سمعک برای من کدام است؟» پاسخ بدهیم. بهترین سمعک، سمعکی است که بهدرستی انتخاب، قالبگیری و تنظیم شده باشد.
سمعک پروتزی خام است و برای اینکه سودمند باشد شنواییشناس باید آن را تجویز کند. بنابراین، بهتر است پیش از انتخاب سمعک، بهترین شنواییشناس را انتخاب کنید.