کم شنوایی در مبتلایان به دیابت | ارتباط بین دیابت نوع 2 و کم شنوایی

کم شنوایی در مبتلایان به دیابت چقدر شایع است؟
حدود 30 میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به دیابت هستند، بیماری که با قند خون بالا مشخص میشود. بین 90 تا 95 درصد مبتلایان به دیابت، دیابت نوع 2 دارند که در هر سنی ممکن است بروز کند.
مدیریت این بیماری بسیار مهم است. وقتی سطح قند خون به خوبی کنترل نشود، ممکن است خطر ابتلا به کم شنوایی افزایش یابد.
ادامه مطلب را بخوانید تا درباره ارتباط بین دیابت نوع 2 و کم شنوایی و آنچه شما میتوانید انجام دهید، اطلاعات کسب کنید.
پژوهشها چه میگویند؟
مطالعات نشان میدهد كه کم شنوایی در افراد مبتلا به دیابت دو برابر بیشتر از افرادی است كه مبتلا به دیابت نیستند.
در مطالعهای در سال 2008، محققان دادههای تست شنواییسنجی بزرگسالان بین 20 تا 69 سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها نتیجه گرفتند که دیابت، با تخریب اعصاب و رگهای خونی، ممکن است در کم شنوایی نقش داشته باشد. مطالعات مشابه ارتباط احتمالی بین کم شنوایی و آسیب عصبی را نشان دادهاند.
نویسندگان این مطالعه تمایزی بین نوع 1 و نوع 2 دیابت، دو نوع اصلی دیابت، قائل نشدهاند، اما تقریباً همه شرکت کنندگان، دیابت نوع 2 داشتند. نویسندگان همچنین هشدار دادند که مجاورت با سروصدا و نویز و نیز وجود دیابت، بر اساس گزارش خود افراد بوده است.
در سال 2013، محققان مطالعات انجام شده از 1974 تا 2011 راجع به دیابت و کم شنوایی را آنالیز کردند. آنها نتیجه گرفتند که افراد مبتلا به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد فاقد دیابت، در خطر ابتلا به کم شنوایی هستند. البته این محققان چندین محدودیت مشاهده کردند، مانند دادههای مبتنی بر مطالعات مشاهدهای.
چه چیزی باعث کم شنوایی در مبتلایان به دیابت نوع 2 میشود؟
مشخص نیست که چه چیز باعث کم شنوایی در مبتلایان به دیابت میشود. میدانیم که قند خون بالا میتواند به رگهای خونی بدن، از جمله گوش شما، آسیب برساند. اگر مدت طولانی مبتلا به دیابت بودهاید و دیابتتان به خوبی کنترل نشده است، ممکن است به شبکه گسترده رگهای خونی کوچک در گوش شما آسیب رسیده باشد.
تحقیقات نشان میدهد که زنان مبتلا به دیابت ممکن است کم شنوایی بیشتری نسبت به افراد فاقد این بیماری داشته باشند. این مسئله همچنین درباره زنان مبتلا به دیابتی که بیماریشان به خوبی کنترل شده است صدق میکند.
یکی دیگر از عوارض دیابت، آسیب عصبی است. ممکن است آسیب اعصاب شنوایی منجر به کم شنوایی شود. برای درک کامل ارتباط بین دیابت و کم شنوایی، تحقیقات بیشتری لازم است.
عوامل خطر کم شنوایی چیست؟
عوامل خطر کم شنوایی در مبتلایان به دیابت نوع 2 نیز نامشخص است. اگر مشکل مدیریت سطح قند خون دارید، به احتمال بیشتری دچار کاهش شنوایی خواهید شد؛ به همین دلیل دنبال کردن برنامه درمانی دیابت، پایش وضعیت خودتان و مراجعه منظم به پزشک بسیار مهم است.
اگر شما هم به دیابت و هم کم شنوایی مبتلا هستید، لزوماً به معنای این نیست که این دو با هم ارتباط دارد. دلایل مختلف دیگری نیز وجود دارد که ممکن است علت کم شنوایی باشد، از جمله:
- قرار گرفتن در معرض سروصدای بلند، مانند انفجار
- قرار گرفتن بلند مدت در معرض سروصدا، مانند موسیقی با صدای بلند
- افزایش سن
- سابقه خانوادگی کم شنوایی
- جرم گوش یا جسم خارجی در گوش
- ویروس یا تب
- مشکل ساختاری در گوش
- پارگی پرده گوش
- داروهای خاص، مانند داروهای شیمی درمانی
کم شنوایی چگونه تشخیص داده میشود؟
کم شنوایی میتواند آنقدر تدریجی باشد که ممکن است متوجه آن نشوید. کودکان و بزرگسالان در هرزمان ممکن است کم شنوایی را تجربه کنند.
اگر فکر میکنید ممکن است دچار کم شنوایی بشوید، سؤالات زیر را از خود بپرسید:
- آیا کسی از این شکایت کرده است که شما گوش نمیدهید؟
- آیا اغلب از مردم میخواهید گفته خود را تکرار کنند؟
- آیا از اینکه مردم همیشه آهسته صحبت میکنند، شکایت دارید؟
- آیا برای دنبال کردن مکالمه بیش از دو نفر مشکل دارید؟
- آیا سایرین از این شکایت کردهاند که شما با صدای بلند به تلویزیون یا رادیو گوش میدهید؟
- در درک مکالمات در اتاقهای شلوغ مشکل دارید؟
اگر به بیش از یکی از این سؤالات پاسخ مثبت دادید، باید شنوایی خود را جهت ارزیابی وضعیت آن و جلوگیری از آسیب بیشتر تست کنید. پزشکان با معاینه گوش شما شروع خواهند کرد تا ببینند آیا انسداد، مایع یا عفونت آشکاری وجود دارد یا خیر.
تست دیاپازونی میتواند به پزشک شما در تشخیص کم شنوایی کمک کند. این تست همچنین میتواند در تعیین اینکه مشکل مربوط به اعصاب گوش میانی است و یا گوش داخلی کمک کند. بسته به نتایج ممکن است شما به متخصص گوش و حلق و بینی یا شنواییشناس ارجاع داده شوید.
یکی دیگر از ابزارهای تشخیصی، تست شنواییسنجی است. هنگام تست، هدفون روی گوش شما قرار میگیرد. صداها با شدت و فرکانسهای مختلف بهصورت همزمان به یک گوش فرستاده میشود. از شما خواسته میشود وقتی صدا را شنیدید، پاسخ دهید.
کم شنوایی چگونه درمان میشود؟
سمعکها رایجترین گزینه درمانی کم شنوایی هستند. شنواییشناس میتواند در انتخاب بهترین گزینه با توجه به نیازها و سبک زندگیتان به شما کمک کند.
سایر درمانهای کم شنوایی به علت کم شنوایی بستگی دارد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- دارودرمانی، مانند آنتیبیوتیکها برای عفونت حاد
- خارج کردن جرم گوش یا انسداد دیگر
- کاشت حلزون، بسته به وضعیت عصبهای داخل گوش شما
اگر علت کم شنوایی شما موارد زیر باشد، ممکن است جراحی لازم باشد
- نقص بدو تولد
- ضربه به سر
- وجود مایع در گوش میانی
- عفونتهای مزمن گوش
- تومورها
اگر داروهای جدیدی برای شما تجویز شده است، حتما درباره تداخلات دارویی احتمالی سؤال کنید.
اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا بین دیابت و کم شنوایی ارتباط وجود دارد یا نه، بهتر است اطلاعات را بین پزشکان خود به اشتراک بگذارید. به این ترتیب هرکدام از آنها تصویر بهتری از سلامت عمومی شما خواهند داشت.
چشمانداز
انواع خاصی از کم شنوایی موقتی است. درمان زودهنگام ممکن است عامل اصلی در بهبودی فرد باشد. حداقل برای برخی از انواع کم شنوایی، افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا بهبودی کمتری دارند.
چشمانداز شما بستگی به علت کم شنوایی شما و درمان آن دارد. وقتی دیابت شما تشخیص داده شود و پزشکتان بتواند سلامت عمومی شما را ارزیابی کند، آنها باید بتوانند نظر بهتری درباره آنچه باید انتظار داشته باشید، به شما ارائه دهند.
چگونه میتوان از کم شنوایی پیشگیری کرد؟
اگر مبتلا به دیابت هستید، باید هرسال شنوایی خود را ارزیابی کنید.
بهترین راه برای پیشگیری از کم شنوایی و سایر عوارض این است که:
- برنامه درمانی خود را دنبال کنید.
- قند خون خود را کنترل کنید.
- فشار خون بالای خود را کاهش دهید.
- وزن خود را مدیریت کنید.
- اگر میتوانید روزانه ورزش کنید.